masinák
Hirdetés 2
Controller Infok...

Hirdetés

 

Egyre nehezebb az olcsó árfekvésű játékok készítése
( Kategória: Riport Írta D@reeo - 2013 május 01 szerda - 12:11:20 )

A Nintendo szerint a szoftverfejlesztés egyre nehezebb. Satoru Iwata az éves céges értékelésen megjegyezte a befektetők részére, hogy az 50-60 dolláros értékű (11-15 ezer forint körüli) játékok eladása egyre nehézkesebb. "Manapság hihetetlenül nagy kihívás meghatározni azt a minimális fejlesztői létszámot és igényt, ami a vevők elégedettségéhez szükséges. Amire ezzel utalni akarok, az az 50-60 dolláros árfekvésű, dobozos szoftverek eladása."
Ugyanakkor kitért arra is, hogy a növekvő felhasználói bázisnak köszönhetően ezek a játékok örvendenek a legnagyobb potenciális érdeklődésnek is. "Az ilyen dobozos szoftverek között foglalnak ugyanakkor helyet a legközkedveltebb játékok is, amik eladásai sokkal magasabbak a múltbéliekhez képest. Ezért, ha több ilyen cím készítésére törekedünk, a szoftverfejlesztés még mindig igazán kifizetődő lehet. Egyszer minden játék véget ér, még akkor is, ha világszerte milliónyi példány kelt el belőle, szóval a lehető legjobbat fogjuk nyújtani, hogy olyan játékokat fejlesszünk, amik jól eladhatóak."
Iwata kitért a digitális terjesztés előnyeire is beszámolója során, ami természetesen a kisebb előállítási költségek (lásd adathordozók, csomagolás, stb.) miatt egy lehetséges megoldás lehet a problémára.

[Beküldte Shepard]

Hozzászólás: 2 Nyomtatóbarát változat FACEBOOK TWITTER
Hozzászólás
Egyre nehezebb az olcsó árfekvésű játékok készítéseClyde | máj 01 : 20:29
[ Profi ]

Hozzászólás: 84

Regisztrált: márc 20 : 00:30
Válasz erre
Itt valami zavart érzek az erőben. 11-15 rugós játékok olcsók? Én nem igazán látok drágábbat...

Remélem Iwata úr is olvassa a WiiHungary-t, mert innen üzenem neki, hogy a fejlesztés általában kifizetődő, feltéve ha valóban fejlesztésről van szó. Egy Zelda remake-el, vagy egy száznyolcvanadik Mario résszel, multiplatform játékokkal nem fogja meggyőzni az embereket....szerintem.
...

Egyre nehezebb az olcsó árfekvésű játékok készítéseShepard | máj 10 : 06:41


Hozzászólás: 177


Válasz erre
Úgy látszik Ázsiában vannak más árfekvésű játékok is. Ehhez képest a fenti árak tényleg olcsóbbak: {link}
[ módosítva máj 10 : 06:41 ]
Connection Ambassador program letudva.
Segítetteim: Penisz, T_ibi, Angelus, Dimand Jozsef, Sitijani, Olahtomi86, Acelos, Don Carlo, Maria, Rooland, Bachrezso, HeAdsho, Fricix, Orzokiller, Simoka, TomDog, Tomiwii, Samberg, Erős Kristóf, "5959". Köszönöm nekik!Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz

 

Oldal létrehozási idõ: 0.2079 másodperc, 0.0720 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 53. Memória használat: 4,957kb