masinák

 

Fórumok
Minden ami telefon vagy Android és Apple
Wii Hungary!  Fórumok  Általános infók  OFF TOPIC!
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Oldal:       >>  
Moderátorok: kovad, D@reeo, Norbi(HUN), Asdd, Shepard, hunMyrte
MongooseNX71
2011 aug 08 h , 07:04
Vendég

Apple sztorim:

Kezdeném azzal, hogy ÚÚÚÚÚTÁLTAM ezt a "kis" cégecskét.
A vélt sznobsága, a vélt felhasználóbarátságtalansága ( huh, talán új szavat alkottam ! ) és a valós drágasága miatt.
Mert végülis milyen cég az, amelyik újságpapír "vastagságú" és zéró teljesítményű laptopot gyárt? Milyen cég az, amelyik olyan mobiltelefont csinál, amin egy darab gomb található? Meg aztán milyen cég az, amelyik olyan táblapécét csinál, aminek 4:3 a kijelzőaránya? És milyen cég az, amelyik akkora mp3 lejátszót ccsinál, hogy nem fér el a zsebedben a készülék? És mindezt aranyárban prezentálja. Sux! Sőt, megaSUXXX! Nekem soha a büdös életbe nem kell(ett volna) eféle semmire sem jó kacat!
Az egyik haverom jut erről eszembe, aki hasonlóképpen viszonyúl a kengurukhoz. Bármelyik féléhez. Mert szerinte miféle állat az, ami egy egér meg egy kutya keveréke és van rajta egy zseb? Miféle állat az, ami semmire sem való? Mert szerinte a kenguru éppen ilyen. Semmire-sem-való-de-mindent-bele-raktak állat. Hát így áll Polacsek cimborám a kengurukkal. Éppen úgy, mint én az Apple holmikkal. Eddig.
Mert nemrég úgy alakult, hogy eladó sorba került egy cimborám (nem, nem a Polacsek) Wii -je. És engem, mint avatott csencselőt kért meg a piacra dobására illetve értékesítésére.
Persze szerencsétlen Wii a kengurunak (oppardon, kutyának) sem kellett, pedig majdnem egy hónapig fizettem érte a feltöltési díjat a Vaterának. Viszont nagyon pofás kis pakk volt. Softmodolva, remote-plus -al, 5 eredeti gaméval, dobozosan. Alkalmi vételként 30ezer forintért. De senki sem akart ráharapni. Pedig hozzá tettem még két jobb féle cerka-aksit meg néhány kis sallangot, ami itthon kallódott (pisztoly, ilyen-olyan ütő féleségek, szilikon huzat, sötöbö...).
Aztán nagysokára kaptam egy ajánlatot valakitől (Sopron mellől), hogy mit szólnék egy 15 ezres pénzkupachoz, a kápé mellé csapva grátisznak egy iPod Touch 2G 8GB készülékkel és ahhoz mindenféle extrával. Gondoltam, ez már jó nem lesz. De azért bevállaltam, bízva abban, hogy azért az iCuccot csak előbb eladom, mint a Wii -t. Már csak a nagyobb mennyiségű idióta emberben a név hallatára meginduló bázikus mértékű nyáltermelés okán is. Aha, jól kitaláltam. iPod Touch jött, Wii ment.
Én meg csendben megkedveltem azt a szögletesebb és agyonhasznált szappanra hajazó vackot. Tuttikirályak voltak rá a játékok, ráadásul tuttira ingyé' minden (mert tuttira meg volt DzsélBrékü've). Atom stabil volt, semmi fagyás vagy váratlan kilépés. A wifivel hasított ezerrel, ráadásul gyönyörű volt a kijelzőn megjelenített vizualizáció.
Viszont sajna vol egy-két árnyoldala is a dolognak. Először is bazinagy. Jó, a 3DS nagyobb. De azt már megszoktam és éppen elég egyszerre egy bazinagy kütyüt cipelni magammal. Ne akarjátok még csak gyanítani sem azt a fílinget, amikor az ember bal zsebében egy 3DS, a jobb zsebében meg egy iPod Touch lapul és kényelmesen lehuppan egy busz ülésére. Nos olyan volt, mintha a két Koronaékszert egy satuba rántották volna. Felemelőőőőő-ő-ő-ő-...
Másodszor pedig tényleg minek annyi mobil kütyüt hurcolnom magammal? Mobil teló, 3DS, fényképezőgép, iPod, net-top gép.
Harmadszor pedig rendkívül sérülékeny illetve érzékeny volt az ide-oda pakolgatásra. Még az is meglátszott rajta (egy-két hajszálkarc erejéig), ha az egyik farzsebből áltettem a másikba. Ezen fellül a nem-bővíthető memóriája és a rettenetesen rövid akku-ideje (Ki panaszkodott a 3DS aksijára, hé!) adott okot az elutasításra.
Tehát jó volt meg tetszett is, de közel sem volt az igazi. Gondoltam, egy-két hét után elég is volt belőle. Mint a diszkóban összeszedett plázacicából (tudod, amelyik szívószállal issza a sört és másfél deci után beborúl az első műmacsó kocsijába), aki megvolt egyszer-kétszer-sokszor és imádnivaló a technikája (csak enni meg wc -re keltél fel mellőle az első három napban), de amikor meg kellett volna szólalnia, inkább megkérted, vonúljon ki egy szál cigit elfüstölni.
Gyorsan elboltoltam volna, de mindegyik mobil-boltban azt mondták, Apple-dolog nekik nem kell, mert eladhatatlan. Az utolsó próbálkozásomnál mellé raktam az LG Optimus mobilomat, hátha úgy kelendőbb lesz. Sikerült is hamar elpasszolnom a kettőt-in-egyben. Okés, akkor márcsak a fényképezőgépemen kéne túladnom és beboltolhatnék egy korrektebb mobilt.
Először a Samsung Galaxy S II -t néztem ki, ami akkora volt, mint egy Neoplán busz jobbos visszapillantó tükre és kétmagos prockóval hasított, mit a villám (MeKvííín, keicsáóóóó...). De az vagy aranyárban volt, vagy pedig nem volt sehol elérhető.
A nagy tanakodás közben új gazdára lelt a kompakt kamerám is, így már majd' 80ezer kőkemény magyar peták lapúlt a malacperselyben. De se telefonom, se fényképezőm, se gps -em nem volt. Mekkora problémák, ehhem-ehhem-ehhem.
Aztán egy este a "másik" aukciós oldalon megtaláltam Ő -t. Nagyon-nagyon alkalmi áron kínált 32GB -os iPhone 4G készülék, okosítva, függetlenítve, meseszép állapotban. Gyorsan lecsaptam rá és már azon kaptam magam, hogy hajnali 4-kor is az iclub.hu -t bújom az infókért. Gyengén rákattantam a dologra...
Pár nap múlva pedig már döcögtem is a "nagyfalu" (gy.k. Budapest) felé egy koradélelőtti távolsági buszon. A boltolást hamar elintéztük. Cucc a kézbe - cash a zsebbe és nyomás haza. Azóta "kegyetlenűl" rajta vagyok a témán. Nem is ragozom a superlatívuszokat, mi mennyire jó benne illetve rajta. Okés. Tudom, hogy van egy-két kisebb hibája (nehéz, szokatlan a csak-az-ujjammal-érinthetem kijelző, furcsa a menükezelése, az app -ok nem állnak le maguktól kilépéskor) de tényleg csak nanométerekben mérhetőek ezek ahhoz a kilóméternyi pozitívumhoz képest amivel bír.
Csak egy probléma van az egésszel. Hogy a 3DS -em féltékeny az iPhone -ra. Az asszony meg mindkettőre.

Erről jut eszembe a haverom, Polacsek. Aki sosem fogja megérteni, mire jó a kenguru...

[ Módosítva 2011 aug 08 h , 07:13 ]
Vissza az elejére
Norbi(HUN)
2011 aug 08 h , 10:01
Game-er


Regisztrált tag #1028
Regisztrált: 2009 nov 08 v , 03:55
Lakóhely: Mushroom Kingdom
Üzenetek: 12455
Gatula az iPod-hoz!
Szerintem sem rosszak az iPod cuccok,csak az áruk húzóssak kicsit.(iPod4)
Mondjuk én inkább Samsung párti vagyok.
Galaxy S 2 egy kajak pazar kis cucc,csak nekem az az egy bajom van vele,hogy papír vékony.
Nálam nem lenne hosszú életü.
Ezért is vettem Galaxy 551-est.Igaz hardverileg nem olyan erôs mint az S 2,de sok dologban feledteti is velem.
Kajak szuper a fizikai QWERTY billentyûzete,szuper a navija is és még sorolhatnám.
Teljes mértékben feledteti velem a laptopom hiányát.
Például álom vele az oldal szerkesztése is.A Dolphi HD böngészônek hála olyan vele a netezés mintha a laptopon csinálnám.
Szóval nekem kajak bejött,még ha nem is egy olyan kajak erôs hardver hajtja mint az S 2-ét.
Ez egy erôs közép kategóriás teló,és amire nekem kell arra BÔVEN elég is.(Azért is nem az S 2-es vettem meg.)

[ Módosítva 2011 aug 08 h , 10:05 ]
Vissza az elejére
Weboldal
waxxer
2011 aug 08 h , 11:33

Regisztrált tag #3695
Regisztrált: 2011 jún 29 sze , 01:22
Üzenetek: 152
Norbi(HUN) írta ...
Mondjuk én inkább Samsung párti vagyok.

detto, bar volt iphone-om is.
Vissza az elejére
Laci99
2011 aug 08 h , 11:58

Regisztrált tag #1490
Regisztrált: 2010 jan 03 v , 08:46
Lakóhely: Budapest
Üzenetek: 683
Sokan vannak ugy, mint te, hogy sznob, meg tul draga, folosleges, stb... De szerintem, ha valaki komolyabban kiprobal 1 cuccot, nehezen tudja elengedni (pl.: mint en az elso Imac-nel, kiprobaltam, azota is szinte az van otthon ) Nekem is ipod van, de Nano, es asszem 4G, es 8 GB, nagyon szeretem, es szepen szol. Amugy van valaki, aki Mac-et hasznal?
Vissza az elejére
Szandra05
2011 aug 09 k , 04:33

Regisztrált tag #3324
Regisztrált: 2011 jan 20 cs , 10:25
Üzenetek: 71
Én macet használok. Egy mac minit Bár eleinte én sem kedveltem, sőt, sok apple cuccot még most is fölöslegesnek tartok. A miniben főleg az tetszik ugye, hogy mini A nappaliban van a tvre rákötve, vezeték nélküli billentyűzettel meg egérrel. Apropó egér, a magic mouse annyira fantasztikus, mind a kinézete, mint a használata, bluetooth-os windows gépekkel is működik egyébként.

Mivel egyszerre használok macet meg windowst is néha kicsit zavaró a kettő közötti különbség, de mindkettőnek megvannak a maga előnyei. Lényegében pozitívan csalódtam az apple-ben, a mini óta.

Egy macbook air-t is szívesen kipróbálnék, de az már fölösleges lenne a jelenlegi 2 gép mellé. Max ha megválnék a windowsos laptopomtól, de azért nem szívesen váltanék csak mac-re, 2 laptop meg tényleg túl sok
Vissza az elejére
Norbi(HUN)
2011 aug 09 k , 04:36
Game-er


Regisztrált tag #1028
Regisztrált: 2009 nov 08 v , 03:55
Lakóhely: Mushroom Kingdom
Üzenetek: 12455
Laci99: - Hát a komolyabb kipróbálás nálam is meg van (volt),és nekem simán elég amit produkál a kicsike.
Hozzá tenném,hogy nálam a komolyabb kipróbálás nem a játékokra értem hanem a apps-okra,a különbözô és több softver használata egyidôben.
Komolyabb játékokra ott van továbbra is a Wii.

[ Módosítva 2011 aug 09 k , 04:44 ]
Vissza az elejére
Weboldal
MongooseNX71
2011 aug 09 k , 08:34
Vendég

Norbi(HUN) írta ...

Komolyabb játékokra ott van továbbra is a Wii.


Érdekes képzavar.

Azért örülök, hogy ennyien hozzászóltok a témához. Már azt hittem össznépni "hurrogás" lesz a jutalma a dolognak. Lévén nem sok köze van a Nintendo -hoz.
Az iPhone játékoknál keményen rákattantama GT Racing: Motor Academy -re. Kellemes grafika, korrekt irányítás, terjedelmes tartalom jellemzi. Nálam eddig a legjobb mobil autókázás. Minőségileg majdnem a PSP -s Gran Turismo szintjén van. Egy kis trailer róla: {link} De a grafika a mutatottnál SOKKAL komolyabban virít a Retina kijelzőn !


[ Módosítva 2011 aug 09 k , 08:35 ]
Vissza az elejére
Norbi(HUN)
2011 aug 09 k , 09:04
Game-er


Regisztrált tag #1028
Regisztrált: 2009 nov 08 v , 03:55
Lakóhely: Mushroom Kingdom
Üzenetek: 12455
Miért lett volna hurrogás,hiszen az OFF topikban van,itt pedig jöhet bármi.
Amúgy ez tényleg nagyon fincsi game.

[ Módosítva 2011 aug 09 k , 09:06 ]
Vissza az elejére
Weboldal
Norbi(HUN)
2011 aug 15 h , 02:57
Game-er


Regisztrált tag #1028
Regisztrált: 2009 nov 08 v , 03:55
Lakóhely: Mushroom Kingdom
Üzenetek: 12455
Igaz nem éppen Apple-hez való,de még szerintem bele fér.
Na szóval olyan bibim lenne,hogy van egy Samsung Galaxy 551-esem 2.2-es Froyo van rajta,ami elvileg támogatja a Flash-t.
Feltettem rá a Dolphin HD Browser-t,ami szintén támogatja a Flash-t,viszont a netes flash tartalmakat nem jeleníti meg.
Ezután kis kutakodás után telepítettem rá a Flash Player 10.1-et,de így sem jeleníti meg a flash tartalmakat.
Market-ben nem ajánlja fel a Flash Player-t,gondolom a közepes színtû hardver miatt.mindegy a neten meg leltem és fel is telepítettem sikerrel.
Szóval a kérdésem az lenne,hogy mi kell még ahhoz,hogy a webes flash tartalmakat is meg tudja jeleníteni a teló.
Mongoose számítok rád.
Vissza az elejére
Weboldal
tutajkk
2011 aug 15 h , 03:47

Regisztrált tag #1584
Regisztrált: 2010 jan 12 k , 10:46
Lakóhely: Budapest
Üzenetek: 770
Azt írják, hogy a Galaxy 551-esnek csak Arm V6-os processzora van, a flashnek pedig a minimum az Arm V7. Tehát nem fog rajta menni.
Vissza az elejére

Nem küldhetsz új hozzászólást

Oldal:       >>   

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System

 

Oldal létrehozási idõ: 0.2258 másodperc, 0.0798 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 71. Memória használat: 1,600kb