masinák

 

Fórumok
WiiPlay Motion
Wii Hungary!  Fórumok  Wii Game-ek !  Wii játékok
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Moderátorok: kovad, D@reeo, Norbi(HUN), Asdd, Shepard, hunMyrte
MongooseNX71
2013 febr 25 h , 08:53
Vendég

A Nintendo 2011 közepén egy mozgásérzékelést kihasználó minijáték-csomaggal jelentkezett, amely folytatta a jól bevált szemléletet: megpróbálja a tévé elé összeterelni az egész családot, és szórakozást ígérni kicsiknek-nagyoknak egyaránt. A Wii Play: Motion csomag az elődjéhez (Wii Play) hasonlóan egy játék mellé csomagolt kontrollert is tartalmaz, amely beépítve tartalmazza a korábban debütált Motion Plus kiegészítő funkcióit. A giroszkópos irányításra kihegyezett játékgyűjtemény tehát a kontroller profi pozícióérzékelésén alapul, akár csak a Wii Sports Resort, ugyanakkor a játékcsomag nem korlátozza be magát a sportok területére, hanem színes-szagos tematikákat villogtat fel a célközönségnek.
Tizenkettő játékot tartalmaz a gyűjtemény, amelyek jellemzően inkább tűnnek eszes techdemónak első körben, mint fergeteges bulikellékeknek. Egy másik kiadóval/fejlesztőstúdióval valószínű meg is állhatnánk ezen a ponton, de a Nintendo tudatosan ügyel arra, hogy ezeket a cégre oly jellemző zsenialitással feltöltsék, és a végletekig polírozzák. Így minden minijáték kellő mélységet kap ahhoz, hogy ne érezzük nevetségesen sekélyesnek a felvonultatott kínálatot. Nagy erénye a programnak, hogy a benne foglalt minijátékok meglehetősen változatos módon használják ki a giroszkóp képességeit.
Az egyikben egy űrhajót manőverezünk a kezünkben tartott irányító segítségével, a másikban fagyigombócokat kapunk el, majd egyensúlyozunk a felhőkarcolók közé emelkedő gombóctoronnyal. A sort tovább folytatjuk: van itt vakondcsapkodás, tengeralatti kincskeresés, esernyős-szélverseny, kavics kacsáztatás, vagy éppen céllövölde. A kreativitás valóban nem hiányzik a csomagból. A szellemvadászat lényege például az, hogy a valós szobánkban (ahol épp ücsörgünk, a Remote-ot szorongatva) megtaláljuk az elszabadult szellemeket. Ilyenkor a pozíciónkhoz képest pörgetjük-forgatjuk az irányítót (a képernyőn lévő Mii-k mutatják, hogy merre látják a szellemet), majd ha rámutatással megtaláltuk a csúfságokat, be kell őket húzni a képernyőre és fárasztás után a szellem-szippantó felé kell terelni őket. Tisztára mint a Luigi's Mansion -ban. Tehát a játékgyűjtemény zseniális módon kihasználja a mozgásirányítást és a körülöttünk lévő valós játékteret.
Ám a kollekció legnagyobb hibája mégis az, hogy hiába beszélünk rétegelt, több pályát (és esetenként játékmód-variációkat felsorakoztató) mini-programokról, hiába ujjongunk a remek ötletek láttán, sajnos a komplett pakk kiismerése és unalomig játszása így sem telik többe néhány óránál. A Wii Play: Motion szavatossága teljes mértékben attól függ majd, hogy mennyire tudjuk a családban, baráti körben társasjátékként használni a gyűjteményt. A probléma másik oka ahhoz köthető, hogy a WP:M-et egy kicsit megkésettnek tűnik. A Wii életciklusának a végén került kiadásra és a Motion Plus funkcionalitás sem számított a megjelenéskor már újdonságnak. A csomag ötletei ráadásul megerősítik a szomorú felismerést: általánosságban a fejlesztők (tisztelet a kivételnek) az M+ megjelenése óta restek voltak tisztességesen élni a giroszkóp nyújtotta lehetőségekkel.
A játék dobozában egy Wii Remote Plus is lapul, abból is egy csinos, tűzpiros verzió. A doboz a szokásos szilikon védőburkolatot is tartalmazza megfelelő színben és egy vörös karpánt is ott lapul a kontroller és a külső burok mellett.Persze a játék a régebbi Remote + rácsatolt Motion+ kiegészítőt is ugyanúgy támogatja.
A Wii Play: Motion prezentációja szokásos módon passzol bele a korábbi belsős Wii kiadványok sorába. A menürendszer körítése mindenki számára ismerős lehet, aki pl. játszott már valamelyik Sports játékkal. A grafika néhol meglehetősen csinos; egyik-másik játéknál el is lehet csodálkozni, hogy a környezet kidolgozása milyen szinten túlmutat a Wii-s átlagon. A hangok pedig simán passzolnak a grafikai stílus mellé.
A Wii Play: Motion valamivel több a közvetlen elődjénél (Wii Play), de kevesebb a platform klasszikus casual sztárjainál. Korrekt család-kompatibilis partijáték lett, amely szívdobogtató ötleteket, csinos látványt és dobozba pakolt kontrollert kínál a vásárlóinak. A színvonalat azonban lehúzza a könnyen kiismerhető tartalom.

[ Módosítva 2013 febr 25 h , 08:54 ]
Vissza az elejére
Norbi(HUN)
2013 febr 25 h , 08:58
Game-er


Regisztrált tag #1028
Regisztrált: 2009 nov 08 v , 03:55
Lakóhely: Mushroom Kingdom
Üzenetek: 12455
Köszi a leírást,szuper lett!
Vissza az elejére
Weboldal
Shepard
2013 febr 25 h , 09:04
BBC-Player


Regisztrált tag #2447
Regisztrált: 2010 júl 30 p , 06:21
Üzenetek: 659
Hmm! Lehet, hogy érdemes lenne az összesen 4 unokaöcs és húg mellé beszerezni egy ilyen pakkot?

Egyébként teljesen a PS Start the party-ja jut eszembe róla. Ott is ilyen trükkös kis minijátékokkal mutatták be a haverral csak "fagyinak" nevezett mozgásérzékelős kontroller mibenlétét. Volt helikopterrel mentés a háztetőkről, bombák legyezése szél segítségével az egyes hajók elől, hajvágás különféle stílusban és még sorolhatnám. Jó kis offline multi játékok ezek. Igen jó hangulatot lehet vele varázsolni egy-egy szürke délutánon.


[ Módosítva 2013 febr 25 h , 09:04 ]
Vissza az elejére
MongooseNX71
2013 febr 25 h , 09:11
Vendég

Ne is mond, épp az imént került a kezeim közé a 2. része és épp ugyanerre gondoltam.
Vissza az elejére
humi1
2013 febr 25 h , 09:11
BOGARAS

Regisztrált tag #3001
Regisztrált: 2010 dec 08 sze , 05:25
Lakóhely: Tiszaújváros
Üzenetek: 762
A családom nagyon szereti ezt a játékot. A fagyis meg a vakondokos a kedvenc. Az esernyős is jó lenne, ha tényleg több pályás lenne, de igy öt perc. A szellem fogososdi is csak addig érdekes amíg ki nem ismeri a játékot.
Vissza az elejére
MongooseNX71
2013 febr 25 h , 09:15
Vendég

Örülök, hogy sikerült egy ilyen kis "hiánypótló" topikot útjára indítanom.
Mellesleg a teljes pakkot (kontrollerestől és minden egyéb sallanggal együtt, igaz bontottan, de nagyon tip-top állapotban) sikerült pofátlanúl baráti összegből kihoznom, nem is merem említeni, mennyiből.
Vissza az elejére
Norbi(HUN)
2013 febr 26 k , 07:29
Game-er


Regisztrált tag #1028
Regisztrált: 2009 nov 08 v , 03:55
Lakóhely: Mushroom Kingdom
Üzenetek: 12455
Na ha már ennyire bökdösöd az árát,nekímélj bennünket.Had egyen a penész....
Vissza az elejére
Weboldal
MongooseNX71
2013 febr 26 k , 03:14
Vendég

Olyan 8k körül. Cakk-pakk. Végülis egy X360 gamét + 2500 -at adtam érte, itt helyben (szval se utiköltség, se postadíj pluszban)
Vissza az elejére
Norbi(HUN)
2013 febr 26 k , 04:07
Game-er


Regisztrált tag #1028
Regisztrált: 2009 nov 08 v , 03:55
Lakóhely: Mushroom Kingdom
Üzenetek: 12455
Az valóban nem sok,szinte ingyé volt.
Vissza az elejére
Weboldal

Nem küldhetsz új hozzászólást

 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System

 

Oldal létrehozási idõ: 0.3271 másodperc, 0.0908 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 66. Memória használat: 1,471kb