masinák

 

Fórumok
New Super Mario Bros.Wii (vélemények)
Wii Hungary!  Fórumok  Wii Game-ek !  Wii játékok
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Oldal:       >>  
Moderátorok: kovad, D@reeo, Norbi(HUN), Asdd, Shepard, hunMyrte
Norbi(HUN)
2010 ápr 14 sze , 05:08
Game-er


Regisztrált tag #1028
Regisztrált: 2009 nov 08 v , 03:55
Lakóhely: Mushroom Kingdom
Üzenetek: 12455
New Super Mario Bros.Wii



Hali,ezt a topikot (tudom van már egy) azért nyitottam hogy ide csak a játékkal kapcsolatos véleményeket írjátok semmi mást.(Se hack,se hogyan kell fel rakni,csak a véleményt.)

Bevezetés Super Mario világába.


Ahogy elindítjuk a játékot, rögvest visszatér belénk az igazi retro-érzet, hiszen szinte semmi sem változott a jó pár évvel ezelőtti klasszikus elődökhöz képest. A történet fő szálát szokás szerint Peach Bowser általi elrablása adja, feladatunk, hogy világról-világra rohanjunk, ugráljunk a nyomában, hogy minél előbb megtalálhassuk, és kiszabadíthassuk a fogságából.
Balról jobbra scrollozunk, élénk színek, s a tipikus hangulatú zenei aláfestés is pontosan ugyanazt sugallja, amit elvárunk. Jelentős változtatás a környezet 3D-be helyezése, persze nem olyan léptékben, mint mondjuk a Super Mario Galaxy-ban: oldalról szemléljük az eseményeket, szokás szerint, de a figurák, s a tereptárgyak elhelyezése térérzetet kelt. Ezzel picit megvalósítva a jelen játékostársadalom elvárásait.
Persze a Mario-szériával alapvetően azok játszanak, akik alapvetően a tartalomra, és a hangulatra adnak, ha leülnek a tévéképernyő elé. S igaz az is, hogy e vonal nem arról szól alapvetően, hogy maximális grafikai tálalással adjuk el minél több példányban a játékot, s a pünkösdi királyságunk bizony véget ér egy hónap után. Ez épp elég indok arra, hogy szeressük a szerelőt, s annak kalandjait.
A kaland kivitelezése szerkezetileg két részre oszlik: a pályaválasztó képernyőn rohangálhatunk a világok közt, értelemszerűen folyamatosan nyílnak meg az új helyszínek. Természetesen vissza is mehetünk újrajátszani bármelyik kis történet-részt, sőt, vannak kifejezetten powerup-gyűjtő részlegek is. A másik rész pedig maga a játék magja, a klasszikus pályákkal.
Itt meg kell említeni, hogy a DS-verzióhoz képest jelentős előrelépés a powerupok elraktározása, és magunkkal cipelése: míg a kézi konzolos játékban mindössze egy gombát vihettünk a játékba, itt korlátlan számú dolgot pakolhatunk be virtuális hátizsákunkba. Tehát az adott kincseskamrában logikai, alapvetően memóriafeladatokat kell megoldanunk, teljesítenünk, melyek folyományaként kapjuk a tunningoló kiegészítőket. Sajnos ezeket a fő játékokon belül nem, csak azok előtt lehet felhasználni.Ha Wii, akkor nyilván előtérbe kerül a mozgásérzékelős kontroller használata is. Vadonatúj elemként megjelent például a propellerköpeny, amelyet magunkra öltve fel-fel reppenhetünk magasabb pontokra, a Wiimote rázásával. Pluszban találkozhatunk mozgó-dönthető platformelemekkel is, mint például a libikóka, melyekre ráállva, próbára tehetjük egyensúlyozó képességeinket. Természetesen itt is a kontroller megfelelő mozgatása lesz a megoldás kulcsa.
Jelentős újdonság, hogy többen is játszhatunk egyszerre, egy időben. Emlékszem, régen a multiplayer úgy volt megoldva, hogy először végigmentünk mi az adott pályán, utánunk következett a második játékos, aztán elölről, s így tovább. Nos, ezt ügyesen átültették a kor szellemének megfelelő köntösbe, úgyhogy együtt ugrándozhatunk, kalandozhatunk mostantól. Ha netán lemaradna társunk, bevárhatjuk, vagy ha éppen elhalálozik, a mi pozíciónkat veszi fel ő is, egy buborékban érkezve, amit jól ki is pukkaszthatunk – folytatódhat a móka.
Nehezítő, újdonságszerüleg ható játékelem még a Toad-irányú küldetéssorozat is, melynek lényege, hogy a kis gombát a kérdőjellel ellátott kis dobozok valamelyikéből kifejelve végighordozzuk az adott pályákon, spéci útvonalakat keresve. Jelentős nehezítés, néhol nagyon izzasztó, de szerethető.A Nintendo gondolt azokra is, akik esetleg nincsenek igazán a helyzet magaslatán Mario-téren: ha folyamatosan veszítjük életeinket, ezt a játék regisztrálja, s a pálya elejére segítségnyújtási lehetőséget helyez el egy felkiáltójel formájában. Ezt az opciót választva bemutatót kapunk abból, hogyan is kellene végigvinni az adott szintet – nagyon sok esetben segíthet, és fog is.A Nintendo által kitalált, és megálmodott Mario-világ még mindig a régi, fantasztikus, s ezáltal nem engedi lanyhadni az érdeklődést sem a casual-, sem a hardcore játékosok körében. Egyes szaklapok véleményezése szerint a New Super Mario Bros. Wii lett minden idők legjobb Mario-megközelítése a franchise-ban, és azt hiszem, nem tévedtek: kötelező darabként ajánlom minden Wii tulajnak, aki pedig még nem Wii tulaj, legyen nyomban az, és szerezze be szóban forgó alanyát mellé!

[


Pár kép a játékból.

















[/center]

[ Módosítva 2021 dec 29 sze , 02:29 ]
Vissza az elejére
Weboldal
tutajkk
2010 jún 04 p , 06:55

Regisztrált tag #1584
Regisztrált: 2010 jan 12 k , 10:46
Lakóhely: Budapest
Üzenetek: 770
Nagyon jó játék, nem bántam meg, hogy megvettem. Nekem most sikerült végigcsinálni az egészet, megvan az összes csillag érme. Sajnos nem nagyon tudtam multiban játszani, ezért az egészet egyedül kellett végigvinnem, de így is nagyon jó; hiába mondják, hogy a legjobb a multija. A megnyitható videóknál is vannak nagyon szórakoztatóak is, igaz magára a segítségre nem kellett hasznáni, talán csak egy vagy kettő titkos kijárat megtalálására kellett. Az mondjuk kicsit idegesítő volt, mikor egymás után 20-szor kellett megmenteni egy Toad-ot ugyanazon a pályán. Egy idő után már idegesítő ugyanazt végigcsinálni, újra meg újra, ezért valamikor már nem is törődtem a Toadokkal. Azért azt sajnálom, hogy még csak ki se lehet próbálni a super guide-ot, anélkül, hogy 8-szor meghalnánk. Majd kezdek egy új játékot, hogy legalább megláthassam, hogy működik.

[ Módosítva 2010 jún 04 p , 07:02 ]
Vissza az elejére
gery
2010 nov 15 h , 08:40

Regisztrált tag #1372
Regisztrált: 2009 dec 26 szo , 08:09
Lakóhely: Bp. Csepel
Üzenetek: 24
sziasztok egy olyan problémám lene hogy amikor játszok a márioval egy idö után kiír valamit a gép nem írtam le de nem tudjátok mi lehet? nagyon szépen köszi a segicséget amugy amenyit tudtam vele játszani nagyon tetszik és remélem tudtok segiteni nekem hogy tudjak játszani vele aszonkámal:D Béke
Vissza az elejére
Norbi(HUN)
2010 nov 16 k , 04:32
Game-er


Regisztrált tag #1028
Regisztrált: 2009 nov 08 v , 03:55
Lakóhely: Mushroom Kingdom
Üzenetek: 12455
Hogyha hack-es a Wii-d és ebből kifolyólag van probléma a játékkal,akkor ne itt folytasd,mert bünti lesz.
Vissza az elejére
Weboldal
Norbi(HUN)
2010 nov 25 cs , 07:32
Game-er


Regisztrált tag #1028
Regisztrált: 2009 nov 08 v , 03:55
Lakóhely: Mushroom Kingdom
Üzenetek: 12455
Hali,ma vettem meg ezt a szuper kis játékot,de majd csak karácsonykor lesz az igazi móka vele mivel az egyik karácsonyi ajándékom,úgyhogy karácsonyig no game.(Már most látom milyen jól fog vele szórakozni az egész család,pont mint a bemutatóiban.)
Vissza az elejére
Weboldal
Mr.Mario
2010 dec 05 v , 12:33
Vendég

Én még most tartok a 8. világ legelején:), szerintem egy kiváló játék a mario széria az összes (persze volt 1-2 ami nem tartozik a kedvenceim közzé) de összeségében a favoritom és ez egy nagyon ötletes vicces szuper játék respect a készítőknek
Vissza az elejére
Norbi(HUN)
2010 dec 25 szo , 10:32
Game-er


Regisztrált tag #1028
Regisztrált: 2009 nov 08 v , 03:55
Lakóhely: Mushroom Kingdom
Üzenetek: 12455
Hali,hát pont ahogy számítottam rá egy igazi élmény ez a játék.Összeültünk hárman játszani ma,és mondanom se kell a hangulat a tetőfokon volt.Ez a játék nekem a 10-es skálán nem 10,hanem 15-öt ér.FANTASZTIKUS!!!!Mindenkinek csak ajánlani tudom.Most jön az egyszemélyes játszás,biztos vagyok benne,hogy abban sem fogok csalódni.
Vissza az elejére
Weboldal
Norbi(HUN)
2010 dec 30 cs , 11:41
Game-er


Regisztrált tag #1028
Regisztrált: 2009 nov 08 v , 03:55
Lakóhely: Mushroom Kingdom
Üzenetek: 12455
Bizony egyszemélyesen játszva is szuper a játék.Most járok az 5. világ elején,persze járhatnák akár a végén is már,de semmi kedvem elkapkodni ezt a remek kis game-et.Szóval most járok az 5. világ elején,71 életem van most és a "SUPER GUIDE" még meg se jelent eddig,de elképzelhető,hogy a későbbiekben fel fog bukkanni. Persze nincsen meg minden pályán a három arany tallér,de ha így első nekifutásra végig viszem,biztos vagyok benne,hogy a következő neki futásra már megpróbálom 100%-ra végigvinni.Mellesleg nem sok arany tallér van elhagyva,de a nagyon nehezeket meghagyom inkább a második nekifutásra.
Nagyon gyönyörűek a pályák,szuperek a pályazenék is,ötletes az egész játék,úgy ahogy van FANTASZTIKUS.Én úgy gondolom,hogy a Nintendo-nak több 2D-s játékot kéne csinálnia a Wii-re,szerintem sokan örülnénk neki.
Vissza az elejére
Weboldal
D@reeo
2010 dec 31 p , 12:35
Kereskedő


Regisztrált tag #4
Regisztrált: 2007 júl 05 cs , 07:13
Lakóhely: Magyarország
Üzenetek: 1512
OFF
Super guide van hozzá. Meghozza hivatalos is.
ON
Vissza az elejére
Weboldal
Norbi(HUN)
2010 dec 31 p , 01:56
Game-er


Regisztrált tag #1028
Regisztrált: 2009 nov 08 v , 03:55
Lakóhely: Mushroom Kingdom
Üzenetek: 12455
Tudom,de te most melyikre gondolsz?Az IGN-esre,vagy magában a játékban,ami van.Ami a játékban van,az még nem tűnt fel eddig,mert még nem vesztettem életet egymás után sokszor.Az IGN-est meg meghagyom arra az esetre,ha valamiért nem tudnák tovább jutni a "SUPER GUIDE"-segítségével,de az ki van zárva. :d :-) XD xD
Vissza az elejére
Weboldal

Nem küldhetsz új hozzászólást

Oldal:       >>   

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System

 

Oldal létrehozási idõ: 0.2367 másodperc, 0.0993 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 70. Memória használat: 1,568kb