masinák
Hirdetés 2
Controller Infok...

Hirdetés

 

Mindenki a játékipar fellendülését várja
( Kategória: Riport Írta D@reeo - 2013 november 15 péntek - 19:10:24 )


Satoru Iwata szerint a nemsokára megjelenő Xbox One és a Playstation 4 megjelenéséből nem csak a Microsoft és a Sony profitálhat, mivel a piacra érkező új konzolok általánosan is megnövelik majd a játékok iránti érdeklődést. "Úgy gondolom, más konzolok megjelenése számunkra is csak jót jelenthet, mivel ez az egész video játék ipart fellendíti. Sokak szerint az intenzívebb versenyhelyzet a Nintendo számára a tengerentúlon nehézségeket fog okozni, attól függetlenül, hogy saját hazájában hogyan teljesít. Én nem gondolom ezt feltétlenül így. Az idei évben a Nintendo egyediségével próbált meg kitűnni, különleges maradni a többi konzolgyártó mellett."

Habár a Playstation 4 és a Wii U konkurens konzolok a piacon, a Sony is nyíltan kimondta, szeretné, ha a Nintendo jól teljesítene az új generációs konzolok versenyében. Shuhei Yoshida - a Playstation 4 elnöke - egy IGN-nek adott interjúban azt nyilatkozta, minél többen játszanak, annál többet proiftál ebből az egész játékipar. "Szükségünk van arra, hogy a Nintendo sikeres legyen és minél több embert ragadjon magával a konzolok világa, legyen szó bármilyen billentyűs-, mozgásérzékelős kontrollerről, vagy Gametabról. Úgy gondoljuk ezek mind nagyszerű dolgok." jegyezte meg Yoshida, amikor a riporter az okostelefonok és tabletek a játékiparra gyakorolt hatásáról kérdezte.

A Wii U eddig 3,91 millió eladott példánnyal köztudottan a Nintendo elvárásain alul teljesített. Yoshida szerint ez az eredemény annak tudható, hogy a cég nagy erőfeszítéseket tett abban az irányban, hogy a hardcore játékosoknak is megfeleljen. Véleménye szerint a Nintendonak továbbra is a családok által kedvelt játékokat kéne favorizálni.

"Szerintem a siker, vagy a bukás azon múlik, hogyan és milyen célokat tűzünk ki magunknak. Nem tudom mi volt a Nintendo célja a Wii U piacra kerülésekor. Mivel ők rendkívül jók abban, hogy főként gyerekek számára élvezhető játékokat készítsenek és olyan embereket is bevonjanak a játékok világába, akik azelőtt soha nem játszottak, számomra a mostani üzenet furcsa és zavaró volt. Úgy gondoltam, a Wii U-val folytatni szerették volna a Wii-vel elért sikereket. Ezért sem értettem azt a kijelentésüket, miszerint a hardcore játékosokra akarnak nagyobb hangsúlyt fektetni. Azóta úgy tűnik, újra a korábbi játékos rétegre koncentrálnak és részben változtattak az irányvonalon is." folytatta Yoshida.

Csakugyan. A Nintendo az év végének közeledtével főként a "család barát" címekre koncentrál majd, melyek a Wii U-ra érkeznek, míg az Xbox One és a PS4 továbbra is a hardcore játékosokat célozza majd meg.

"Az év vége felé olyan szoftvereket adunk ki, amelyek a családok szórakoztatását helyezik előtérbe. Több más cég dobja piacra új konzolját, véleményem szerint ezek a hardcore játékosokra helyezik a hangsúlyt, őket szeretnék maguknak megszerezni. Ugyan emiatt a verseny kiéleződik majd és egyes médiában megjelenő cikkek is foglalkoznak majd a témával, a "konzolok harca" címmel, nem tudhatjuk, hogy egyezik-e majd a célközönség." mondta Iwata. A Nintendo számos saját készítésű címmel készül a 2014-es évre. A listán megtalálható többek között a Super Mario 3D, a Mario Kart 8, illetve a New Super Smash Bros. Mint az tudvalevő, javában készül a The Legend of Zelda következő generációs folytatása is. A Sony új generációs konzolja a mai nap folyamán kerül piacra Amerikában.

[Beküldte Shepard]

Hozzászólás: 5 Nyomtatóbarát változat FACEBOOK TWITTER

 

Oldal létrehozási idõ: 0.2058 másodperc, 0.0666 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 48. Memória használat: 4,679kb