masinák
Hirdetés 2
Controller Infok...

Hirdetés

 

Egyre nehezebb az olcsó árfekvésű játékok készítése
( Kategória: Riport Írta D@reeo - 2013 május 01 szerda - 12:11:20 )

A Nintendo szerint a szoftverfejlesztés egyre nehezebb. Satoru Iwata az éves céges értékelésen megjegyezte a befektetők részére, hogy az 50-60 dolláros értékű (11-15 ezer forint körüli) játékok eladása egyre nehézkesebb. "Manapság hihetetlenül nagy kihívás meghatározni azt a minimális fejlesztői létszámot és igényt, ami a vevők elégedettségéhez szükséges. Amire ezzel utalni akarok, az az 50-60 dolláros árfekvésű, dobozos szoftverek eladása."
Ugyanakkor kitért arra is, hogy a növekvő felhasználói bázisnak köszönhetően ezek a játékok örvendenek a legnagyobb potenciális érdeklődésnek is. "Az ilyen dobozos szoftverek között foglalnak ugyanakkor helyet a legközkedveltebb játékok is, amik eladásai sokkal magasabbak a múltbéliekhez képest. Ezért, ha több ilyen cím készítésére törekedünk, a szoftverfejlesztés még mindig igazán kifizetődő lehet. Egyszer minden játék véget ér, még akkor is, ha világszerte milliónyi példány kelt el belőle, szóval a lehető legjobbat fogjuk nyújtani, hogy olyan játékokat fejlesszünk, amik jól eladhatóak."
Iwata kitért a digitális terjesztés előnyeire is beszámolója során, ami természetesen a kisebb előállítási költségek (lásd adathordozók, csomagolás, stb.) miatt egy lehetséges megoldás lehet a problémára.

[Beküldte Shepard]

Hozzászólás: 2 Nyomtatóbarát változat FACEBOOK TWITTER

 

Oldal létrehozási idõ: 0.4014 másodperc, 0.2013 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 48. Memória használat: 4,673kb