Nintendo Wii
Egy kis infó a Wii-ről!
Xavi, 2007 július 07 szombat - 11:58:12

Nintendo Wii

A Wii a Nintendo által gyártott videójáték konzol. A konzol korábbi kódneve Revolution volt. Ez a gép a Nintendo GameCube utódja.
Különleges tulajdonsága, hogy vezetéknélküli távirányító a játék vezérlője, melyet Wii Remote-nak neveznek. Használatakor ezt az eszközt kézben kell tartani és a játék eseményének megfelelően 3D-s mozgásokat lehet vele végezni. A konzol másik sajátossága, hogy WiiConnect24 kiegészítő szolgáltatás tartozik hozzá, ami lehetővé teszi, hogy üzeneteket fogadjunk és aktuális frissítéseket töltsünk le a konzolra az internet segítségével.
A Nintendo először 2004-ben jelentette be a hírt a konzol készítéséről valamint 2005-ben hozták nyilvánosságra a rendszert. Satoru Iwata a cég vezérigazgatója 2005 szeptemberében mutatta be a konzol prototípusát a tókiói játékkiállításon. 2006-ban a Wii konzol számos első díjat nyert. Végezetül 2006. december 8-án már három jelentős célpiacon bevezetésre került.A Wii távirányító:

A Wii távirányító egy egy-kezes vezérlőegység, ami egy 3D-s infravörös gyorsulásmérővel lett felszerelve. Ez a funkció lehetővé teszi a játékos fizikai mozgásának figyelembevételét a játék közben. A vezérlő egység Bluetooth kapcsolaton keresztül érintkezik a konzollal. A távirányítóhoz tartozik még csuklópánt is annak érdekében, hogy megfelelően kézben tudjuk tartani a vezérlő egységet. Az első bevezetés óta a Nintendo számos kritikát kapott a csuklópántok gyenge minőségével kapcsolatban, ami számos balesetet okozott játék közben (betört televízió képernyők, levert eszközök). Ezért a cég azóta már jóval erősebb csuklópánttal látja el minden eszközét.

ez a tartalom innen van Wii Hungary!
( http://www.wiihungary.hu/e107_plugins/content/content.php?content.4 )


Oldal létrehozási idõ: 0.0578 másodperc, 0.0098 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 28. Memória használat: 4,630kb